Tid

Äger du en klocka? Troligtvis äger du ett flertal klockor, utan att du ens reflekterar över det. Du kanske har ett fåtal klockor hängandes på väggen. Sedan kanske du äger en mikrovågsugn med integrerad klocka. Din spis i köket är kanske försedd med en klocka. Du har troligtvis en mobiltelefon och en dator som båda har integrerade klockor. Din DVD-spelare har troligtvis en klocka och likaså är din TV försedd med klocka samt Text-TV som även har en klocka. Med andra ord har du med största sannolikhet minst en klocka hemma men troligtvis ett flertal. Du som läser detta sitter just nu framför en dator och om du då flyttar blicken snett nedåt mot höger ser du en liten klocka.

Med detta sagt, du är beroende av klockor, så även alla andra. Vi vaknar till klockan varje morgon och även om du vaknat av dig själv kollar du troligtvis på klockan det första du gör. Endast för att kola vilken tid på dygnet det är. Vi rutar in dagen i ett schema som slaviskt styrs av klockan. Vi lägger oss på kvällen och troligtvis kollar vi på klockan det sista vi gör, endast för att ha kontroll över hur många timmar vi får sova innan det återigen är dags att vakna till en dag, under klockan.

för att slippa straff. Ett straff som innebär att man blir blind. Mannens gärning är helt avskyvärd så ett straff förtjänar han.  Om att det är att bli blind eller betala 18 miljoner kan alltid diskuteras.